Sample Video Widget

Download google chrome

Pencuri guna trik magik ambil duit dari casher

Kes curi duit guna trik magic oleh warga asing ini dikatakan sudah mula berleluasa ketika ini. Diminta orang ramai terutama casher berwaspada ketiga hadapi situasi sama.
Modus operandi :-

Seorang pelanggan warga asing datang membuat bayaran kepada casher dalam bahasa yang tidak fasih (mungkin dalam inggeris) dan berlakon seolah-olah mahu bayar dan mahukan baki dalam wang kecil/besar tertentu.

Sampai satu masa rakan suspek datang cuba untuk memberikan lebih penjelasan sambil memujuk casher tunjuk duit dalam mesin tunai dan pada masa itu rakan suspek ini mengambil duit dan buat-buat kira jumlah duit casher. Dalam dia kira tu ada sekeping duit yang dilipat dan disorokkan pada tangan satu lagi. Semuanya berlaku dengan pantas dan lancar disamping rakan suspek ini teruskan dialog bagi mengalik perhatian casher.

Sampai satu masa tangan rakan suspek yang pegang duit tu akan simpan duit yang digenggam masuk kedalam poketnya.

Awas Taktik Guna Trik Magik Curi Duit

Kes curi guna trik magic oleh warga asing ini dikatakan sudah mula berleluasa ketika ini. Diminta orang ramai terutama casher berwaspada ketiga hadapi situasi sama.Lagi video di www.GuaTv.com (y)

Posted by Maharaja Lawak Mega on Wednesday, July 15, 2015Pengajaran dari kes ini ialah jangan sekali-kali benarkan pelanggan sentuh duit atau barang berharga yang bukan miliknya. Sentiasa peka terhadap situasi sekeliling terutama apabila didatangi pelanggan yang berdrama. Panggil rakan sekerja atau penyelia premis jika hadapi situasi sama.


0 comments:

Post a Comment

Copyright © 2012 GuaTv.com All Right Reserved
Best view in Chrome browser. Download Chrome for mobile here