Sample Video Widget

Download google chrome

Video Sidang Media Tergempar merumuskan MH370 berakhir di selatan Lautan Hindi


Sidang Media Tergempar Merumuskan MH370 Berakhir di Selatan Lautan Hindi.

PM Datuk Seri Najib dalam sidang media tergempar jam 9mlm 24hb Mac 2014 tadi merumuskan bahawa terdapat perkembangan terbaru dalam misi SAR. Melalui data terbaru tersebut MH370 dirumuskan telah menghala ke tengah lautan Hindi dan hilang atau berakhir disana.

Sidang media akan dilangsungkan esok bagi memberikan butiran lanjut mengenai perkara ini.

Terjemahan Teks penuh sidang media :

Malam ini saya telah diberi taklimat oleh wakil-wakil dari Kemalangan UK Air Siasatan Cawangan ( AAIB ). Mereka memberitahu saya bahawa Inmarsat , syarikat UK yang menyediakan data satelit yang menunjukkan koridor utara dan selatan, telah melaksanakan pengiraan yang lebih lanjut mengenai data. Menggunakan sejenis analisis tidak pernah sebelum ini digunakan dalam satu penyiasatan seperti ini , mereka telah dapat menumpahkan lebih banyak cahaya pada laluan penerbangan MH370 itu.

Berdasarkan analisis baru mereka, Inmarsat dan AAIB telah menyimpulkan bahawa MH370 terbang di koridor selatan , dan bahawa kedudukan terakhir adalah di tengah-tengah Lautan Hindi , barat Perth.

Ini adalah lokasi yang jauh , jauh dari mana-mana tapak pendaratan mungkin. Oleh itu, adalah dengan kesedihan yang mendalam dan menyesal bahawa saya mesti memberitahu anda bahawa, menurut ini data baru, penerbangan MH370 berakhir di Lautan selatan India.

Kami akan mengadakan satu sidang akhbar esok dengan maklumat lanjut. Dalam pada itu, kita mahukan untuk memberitahu anda mengenai perkembangan baru ini pada peluang terawal . Kami berkongsi maklumat ini daripada komitmen untuk keterbukaan dan menghormati keluarga, dua prinsip yang dipandu penyiasatan ini.

Malaysia Airlines sudah bercakap kepada keluarga penumpang dan anak kapal untuk memberitahu mereka tentang perkembangan ini. Bagi mereka, beberapa minggu lalu telah menyayat hati , saya tahu berita ini mesti lebih sukar masih. Saya menggesa media untuk menghormati privasi mereka, dan untuk membolehkan mereka ruang yang mereka perlukan pada masa yang sukar ini.
---------

Ringkasan oleh www.GuaTv.com
Video kredit AstroAwani.

Tonton video sidang media tersebut dibawah :-
Watch on Youtube :

Watch on Facebook :

0 comments:

Post a Comment

Copyright © 2012 GuaTv.com All Right Reserved
Best view in Chrome browser. Download Chrome for mobile here