Sample Video Widget

Download google chrome

Berapa ramai ibu bapa menolak vaksin seperti Faisal Hamdi



Berapa ramai ibu bapa disini yang tidak membenarkan anak-anaknya disuntik vaksin seperti Faisal Hamdi?

Awal tahun hari tu admin ada berkongsi mengenai topik yang sama disini :https://www.facebook.com/photo.php?fbid=482844585086598&set=pb.202424719795254.-2207520000.1365142516&type=3&theater

Hari ni admin nak share pengalaman Faisal Hamdi dalam menangani atau cara bagaimana untuk ibu bapa memilih untuk tidak disuntik vaksin kepada anak-anak mereka.

Petikan dari FB Faisal Hamdi :
Baru lepas terima panggilan dari klinik kesihatan tanya kenapa anak tak dihantar untuk ambil injection? siap ugut lagi kalau tak nak ambil injection tak boleh masuk sekolah rendah nanti..err..sejak bila ada undang-undang mewajibkan ambil injection?

Siap paksa2 bagi sebab tak mahu ambil injection..err..bila ditanya boleh bagi sebab kenapa kena ambil injection tak mahu bagi hujah pulak??

Last2 dia cakap "kalau macam tu encik kena isi borang refuse injection"

See!! tengok permainannya di situ? sebenarnya parents ada pilihan..so sorry nurse, aku bapa kepada anak aku, aku berhak tentukan apa yang terbaik untuk dia.

Maaf kepada para pengamal perubatan diluar sana..please dedahkan kebenaran..jangan terus biarkan kapitalis mempergunakan anda untuk kaut keuntungan...memang anda telah buat akujanji dengan persatuan perubatan, tapi untuk apa? untuk rosakkan bangsa sendiri?

AT LEAST BAGI KETERANGAN SEBAB APA PERLU AMBIL SUNTIKAN DAN NYATAKAN KEBAIKAN DAN KEBURUKANNYA. DAN NYATAKAN JUGA PARENTS ADA PILIHAN SAMA ADA BERSETUJU ATAU TIDAK.

Disclaimer: Status ini bukan bertujaun mengkritik para doktor, tapi untuk membuka mata masyarakat bahawa ada 'tangan-tangan' lain di sebalik isu ini yang mempergunakan para pengamal perubatan dan persatuan2 berkaitan serta pihak berkuasa untuk kepentingan business mereka.

cc Faliyana Bt Muda

photo credit to PTS

0 comments:

Post a Comment

Copyright © 2012 GuaTv.com All Right Reserved
Best view in Chrome browser. Download Chrome for mobile here